Site Overlay

Over ons

Groepspraktijk Ringoir is actief binnen de geestelijke gezondheidszorg en biedt therapeutische behandelingen aan voor verschillende problematieken. Zowel individuen, koppels, gezinnen als kinderen zijn bij ons welkom. We werken veranderingsgericht op lange termijn, niet oplossingsgericht op korte termijn.

Sinds 2014 helpen we cliënten met persoonlijke vraagstukken. We hebben onze uitvalsbasis in Sint-Niklaas en bedienen de brede regio Gent <> St-Niklaas <> Antwerpen. Iedereen is welkom!

Onze missie en visie

Ethiek

We dragen ethiek en deontologie hoog in het vaandel, we gaan steeds vertrouwelijk om met jouw informatie

Effectiviteit

Door onze continue bijscholingen en maandelijks overleg, bieden we jou de best mogelijke aanpak.

Eigenheid

We gaan op jouw tempo bouwen aan jouw wensen, jij staat centraal.

Erkenning

We geloven in jou en de moedige stap die je zet richting therapie.

Oprichting

In april 2014 startte Michael L. Ringoir zijn privépraktijk voor relationele begeleidingen in Gent én simultaan in Sint-Niklaas. Al snel kregen we meerdere aanmeldingen en was de vraag groter dan het aanbod.

Door een fijn en organisch gesprek in 2019 met klinisch psychologe Talia Gheys, groeide het idee om multidisciplinair aan de slag gaat. Een paar jaren later is de Groepspraktijk een feit.

Anneleen Gerits was onze eerste in-house psychotherapeute. Zij werkt vandaag ook voltijds in onze Groepspraktijk en helpt individuen en koppels om het geluk te herontdekken.

Als hecht en warm team hebben we intensief contact met elkaar om bevindingen en cliënteninformatie uit te wisselen. We challengen elkaar, volgen opleidingen en delen heel wat kennis. Daarnaast komen we ook als collega’s enorm goed overeen.

In zomer 2020 vervoegde collega Marijke Yserbijt ons team. Naast het begeleiden van kinderen en volwassenen met paardencoaching, biedt ze in onze Groepspraktijk psychotherapeutische hulp aan. Daarnaast is ze erkend loopbaanbegeleidster en stress/burnout coach.

Op 1 februari 2021 verhuisden we integraal van de Kleine Peperstraat naar het pand van Relatiekliniek Vlaanderen in de Zamanstraat 37, 9100 St-Niklaas. Dit authentieke herenhuis heeft maar liefst 4 consultatieruimtes en werd de nieuwe uitvalsbasis.

In zomer 2022 zijn collega’s Maia Van Bouchaute en Luka Van Kerschaver gestart in onze groepspraktijk. Beiden zijn actief in de geestelijke gezondheidszorg. Dankzij hun komst kunnen we de wachtlijst op 0 houden!


Na drie jaren in Sint-Niklaas, hebben we professionele en goede contacten opgebouwd met huisartsen, psychologen, psychiaters, therapeuten en residentiële centra voor psychotherapie.

De Groepspraktijk maakt deel uit van Ringoir & Associates GCV, een overkoepelende holding die inzet op mentaal welzijn en HR-activiteiten. Ook Relatiekliniek Vlaanderen is een project van Ringoir & Associates.

Omdat de vraag naar seksuologische hulpverlening steeds groeit, richtte onze hoofdkoepel een zusterbedrijf www.erokliniek.be op. EroKliniek Vlaanderen helpt koppels in het heraanwakkeren van hun seksuele relatie(s).

Daarnaast bieden we via RINGOIR & ASSOCIATES HR ook gespecialiseerde adviezen aan voor bedrijven en ondernemers. Lees meer op www.ringoir.associates of mail naar info@ringoir.associates!

Dagelijkse werking

In de dagelijkse werking van het Psychotherapeutisch Centrum staat Iris in de frontlinie. Zij behandelt inkomende oproepen en aanvragen van cliënten of huisartsen. Vervolgens worden aanvragen van cliënten verdeeld door Michael naar het team.

Uitbreiding

Omdat onze vorige lokalen te klein werden, zijn we op 01-02-2021 verhuisd naar Zamanstraat 37, 9100 St-Niklaas. Een karaktervolle locatie met maar liefst drie consultatieruimtes.

Meer info over onze verhuizing vind je hier.